ZVONKI CEDAR RUSKI - ANASTAZIJA

“Anastazija” Vladimira Megrea prva je knjiga iz ciklusa od devet knjiga pod nazivom “Zvonki cedar ruski”. To je knjiga o neobičnoj ruskoj ženi koja se u jednostavnoj priči o cedru iz tajge želi razotkriti svijetu iscjeljujućom snagom svoje riječi. Osnovna ideja iscjeljivanja nagoviještena je već u zaglavlju knjige zvukovnim slogovima, za koje junakinja knjige Anastazija kaže da ih je preuzela iz davnina i unijela u tekst. Oni će zadobiti snagu žive riječi i njima će započeti rad na iscjeljenju duše i tijela čovjeka.
U ulozi “savršenoga čovjeka”, Anastazija svojim visokim idealima i vjerom u budućnost čovječanstva nagovještava stvaranje sretnoga čovjeka, kakvim nas ona želi vidjeti danas. Time potvrđuje obećanje okultno-ezoterične tradicije o tome da čovjek budućnosti može promijeniti sliku svijeta ako će onaj koji živi danas mijenjati sebe i širiti sreću u svijet. Tako su stvorene pretpostavke za stvaranje kozmičke sreće uspostavljanjem žive veze između Boga i Majke Prirode, naše Zemlje, koja se daljnjim čitanjem može prepoznati kao mjesto na kojemu će sretno čovječanstvo stvarati potencijalno ishodište sreće za cijeli Svemir.
Bio bi to sažeti prikaz osnovnih ideja knjige koja na neobjašnjiv način osvaja svijet. Nastala je u Rusiji, zemlji koja će se u konačnici pokazati kao mjesto preobrazbe, i sve će se više širiti preko Istočne Europe u cijeli svijet.
Kako najjednostavnije predstaviti hrvatskome čitatelju junakinju knjige Anastaziju? Ruski je tisak naziva vidjelicom, iscjeljiteljicom i svemirkom. Iako nam se ona želi predstaviti kao čovjek. Ona je samo neznatno drukčiji čovjek od nas, ona je samo čovjek visokorazvijene mašte koji želi zračkom ljubavi ugrijati mnoge zemaljske duše i ujediniti ih čistoćom namjere. I sve više u tome uspijeva okupljajući različite ljude oko iste ideje, a kao pomoćnik joj služi autor knjige Vladimir Megre, nekadašnji ruski poduzetnik, kojega je sudbina na neobičan način povezala s Anastazijom, u ovoj jedinstvenoj priči, koju, ako nikako drukčije, možemo prihvatiti kao ljubavnu priču između njih dvoje.
Priča započinje ekspedicijom na riječnome brodu po sibirskim rijekama, koju je Megre započeo 1994. godine i tako dospio u zabačene predjele sibirske tajge. Prije nego što će upoznati Anastaziju, on upoznaje njezinog djeda i pradjeda, koji će se pokazati kao ključni posrednici i prenijeti mu komadić cedrova drvca, koji je ujedno i osnovni motiv oko kojega se objedinjuje ideja o iscjeljenju. Tu je cedar čuvar pamćenja o nekadašnjoj starovedskoj civilizaciji kojoj je najvjerojatnije pripadala Anastazija. Cedar je sakupljač kozmičke energije koju on skuplja oko tristo godina, nakon čega počinje “zvoniti”: on počinje blagotvorno djelovati na čovjeka i traži čovjeka da ga posiječe i razdijeli ljudima.
U presudnom trenutku za čovječanstvo, a ono je upravo nastupilo, cedar nam se otkriva pričom o drevnoj civilizaciji koja već tisućljećima živi na pragu kultura u ruskoj tajgi, a čija je predstavnica Anastazija. Svojim nas zvonom poziva na djelovanje, i nije li vrijeme da mu se upravo sada i odazovemo?
Svatko će svoj zaključak donijeti sam za sebe. Mnogi su se već odazvali i okupili u mnogobrojnim Domovima Anastazije koji se osnivaju po Europi, a oni koji to nisu sigurno će u knjizi pronaći pokoju zanimljivost, a možda i odabrati Anastaziju kao jednoga od učitelja praktične duhovnosti. Upravo tom odlikom ona plijeni srca jednostavnih ljudi koji samim čitanjem i pričanjem o knjizi postaju njezini misionari. Mnogim kontroverznim izjavama i temama koje ne samo što zahvaćaju različite znanosti, nego i duboko zadiru izvan granica znanosti, ona je već zainteresirala mnoge ruske znanstvenike, vidovnjake i iscjeljitelje. A možda zainteresira i hrvatske i objedini svojim idejama i hrvatske čitatelje.

https://www.superknjizara.hr/hr/zvonki-cedar-ruski-i-anastazija-2003-vladimir-megre

https://harsa.hr/online-knjizara/knjiga/zvonki-cedar-ruski-i-anastazija

http://mvinfo.hr/pretraga-knjiga/?pojam=vladimir+megre

http://www.majapanic-tarot.com/webshop/knjige/zvonki-cedar-ruski-anastazija/

Browse all editions of this book

Contents